srijeda, 18. prosinca 2013.

Romantika za laku noć

Na kraju svakoga dana možete da birate da li ćete ignorirati svoga partnera, ili prihvatiti priliku za intimnost. Večeras, unesite promjenu tako što ćete izabrati neki od savjeta koje vam donosimo u nastavku teksta, kako biste uživali u posebnim trenutcima sa vašim partnerom.





-          Masaža je savršen način da završite noć sa svojim partnerom. Istražite njegovo tijelo dok mu ugađate opuštajućim dodirima.
-          Pročitajte jedno drugom omiljeni odlomak neke knjige, knjige poezije.
-          Pustite muziku i otplešite mu neki lagan, zavodnički ples u pidžami. Ako želite da postignete još djelotvorniji učinak, odaberite pjesmu uz koju ste se prvi put poljubili ili plesali.
-          Isključite TV. Slažemo se da maženje ispred televizora ima svojih dobrih strana, ali TV može i da naruši intimnost. Umjesto toga, koncentrišite se jedno na drugo i otvorite vrata mnogim romantičnim momentima.
-          Obućite seksi odjeću za spavanje. To ne mora biti neko posebno seksi donje rublje, dovoljno je da se malo potrudite umjesto da ste u uobićajenoj pidžami, ili trenirci.
-          Razgovarajte o vašim zajedničkim uspomenama. Sjetite se prijatelja iz djetinjstva, uporedite ožiljke, govorite o stresu koji ste doživjeli kada ste planirali vjenčanje, gledajte zajedniče fotografije sa odmora ili medenog mjeseca. Ako imate neki poseban album za čuvanje sitnica, napišite nešto zajedno pa stavite u album.
-          Prije nego krenete prema spavaćoj sobi, lezite ispred kamina i mazite se, ljubite, ljubite.... i ljubite se još više.
-          Ništa neće pomoći da spavate ljepše od tople, opuštajuće kupke, pa zašto to ne biste učinili zajedno? Operite jedno drugom kosu i mazite se okruženi mjehurićima.
-          Zašto ne biste imali piknik prije spavanja? Meni na pladnju može uključivati sir i krekere koje volite,  šampanjac i jagode, ili bi to moglo biti nšto slatko poput kolača i sladoleda.
-          Ili jednostavno, lezite u krevet zagrljeni i slušajte omiljenu muziku.

Nema komentara:

Objavi komentar