srijeda, 18. prosinca 2013.

Kako dobro ispasti na fotografijama?

Zaokrenite kukove,zabacite kosu,nabacite seksi osmijeh i ne zaboravite korektor!Da,to su samo neki od savjeta kako da ispadnete najbolje na vašim fotografijama. Ako ste od onih koji uvijek ispadnu loše, namrgođeni,sa dvostrukim podvoljkom – ne brinite!Dobar izgled i stav na fotografiji se itekako može naučiti. Ovo su samo neki od savjeta koje koriste velike svjetske zvijezde dok se fotografiraju:

Naučite da je vaš osmijeh vaš potpis!
Širok osmijeh isijava toplinu,ali ako to nije vaš najbolji izgled,naučite lekciju koju je naučila Kate Bosworth  i pridržavajte se nešto malo manjeg i misterioznijeg osmijeha.Jednom kada nađete vaš najbolju opciju,vježbajte jer praksa čuda čini.Duboko udahnite i nasmijte se dok izdišete,držite vašu vilicu malo otvorenom i opuštenom – i vaše lice će se automatski opustiti.
Koristite seksi pokrete rukom!
“Kamera inače umanjuje volumen kose na fotografiji” kaže fotograf Patrick McMullan.Da biste kompenzirali,uradite ono što radi Zoe Saldana,prstima protresite kosu trenutak prije nego što se slikate. Ovaj mali pokret – klasičan,a u isto vrijeme moderan trik,čini da vaša kosa izgleda gušća i manje statična ( i kažete zdravo kacigi sa vaše slike).


Držite visoko glavu!
Ovo će mi pomoći da se riješite dvostrukog podbratka.I osigurajte se da kamera stoji u ravni vaših očiju ili više.Ako vas neko uslika odozdo,izgledaćete podbuhlo.

  
Trgnite se!
Kada su poznati  suočeni sa velikim objektivom i blicem,fotografi obično traže od njih da učine nešto blesavo ( skačite, zabacite kosu…) da bi ih opustili. Možete primjeniti te savjete,ili ako niste baš sigurni da to želite, samo skrenite pogled na trenutak.Zamislite nešto smiješno,i okrenite se u kameru, sekundu prije nego što se uslikate.
 

Iskoristite vedar dan!
Vedar dan je idealan za fotografiranje.Najbolja pozadina je upravo plavo nebo.Namjestite lažno lagano svjetlo koristeći blic,kada je sunce iza kamere,dakle onog ko vas slika – to vam osvjetljava vašu kožu i slika odlično ispadne.
Postavite tijelo pod ugao!
Okretanje pravo prema kameri je rijetko  laska.Poznate osobe poput: Blake Lively, Jennifer Hudson,Bar Refaeli i Eve Longorie uglavnom ispadaju malo mršavije nego što stvarno jesu – jer su okrenute za jednu trećinu,postave tijelo pod ugao,izbace jednu nogu naprijed i stave ruku na bok ( Dakle: lijeva noga iza, ijeva ruka na bok,desna noga naprijed,desna ruka na bok ).Rezultat je duga dijagonalna linija tijela.

Nema komentara:

Objavi komentar