srijeda, 18. prosinca 2013.

Njega stopala

Uz malo truda to neće biti teško,a kako bi im omogućila pravi spa tretman,donosimo ti par savjeta koji će ti pomoći i u rješavanju najučestalijih problema kada su u pitanju stopala:

1. Spa kod kuće

Kako bi svojim stopalima priuštila raskošnu njegu,započni s malim spa ritualom.U lavor s toplom vodom dodaj malo kupke za kupanje ili morske soli (koju možeš pomiješati  s nekoliko kapi eteričnog ulja lavande) te stopala namači oko 15 minuta,odnosno dok koža ne omekša.

Zatim kamenom ili turpijicom za uklanjanje tvrde kože lagano istrljaj pete i prednji dio tabana,a možeš upotrijebiti i piling za stopala,koji umasiraj kružnim pokretima.Stopala posuši ručnikom,a potom ih nahrani bogatom kremom ili losionom.

Nakon njege na red dolazi uređivanje noktiju.Kako bi izbjegla da oni urastaju u meso treba ih uvijek rezati ravno,oko 2 mm ispod vrha prsta.Za to će ti odlično poslužiti i grickalica za nokte,a najbolje im je ostaviti četvrtasti oblik te malo zaobliti uglove.
Ako se pojavi eventualan višak kožice,nemoj je rezati,već je štapićem za uši namočenim u maslinovo ulje potisni prema korijenu nokta.



 2. Prva pomoć za stopala

Stopala mogu mučiti razni problemi,a među najčešćim su urastanje noktiju i neugodan miris.
Urastanje nokta u meso nastaje zbog prejakog rezanja rubova noktiju,a može ga uzrokovati i nošenje preuske obuće.U ovom slučaju najbolje je posjetiti pedikera,koji će na stručan način riješiti problem.

Kod prekomjernog znojenja stopala koristi sprejeve i dezodoranse u kremi koji imaju dugotrajan učinak,a stopalima često priušti kupku,u koju ćeš staviti mirisne soli s dezinfekcijskim učinkom.

Nakon pranja na stopala nanesi puder koji će se pobrinuti da ona ostanu suha. Svoje cipele i tenisice također možeš pošpricati sprejem za uklanjanje neugodnih mirisa.

 3. Lakiranje za kraj

Kako bi tvoja stopala bila spremna za pokazivanje,nokte nalakiraj lakom po želji.
Nećeš pogriješiti ako se odlučiš za nijanse kao što su tirkizna,koraljna ili boja lavande,a svoje noge možeš ukrasiti i s trendy narukvicama za stopala,od kojih su posebno simpatične one s morskim motivima.

Nema komentara:

Objavi komentar