srijeda, 18. prosinca 2013.

2dio ( 8 vrsta sminkanja u koracima)




 







Novogodisnji noktici 15 - (2dio)













 





1dio- (7 extra vrsta sminkanja u koracima)








Noktici novogodisnji - (1dio)






Tri nacina kako neurednu kosu brzo ureditit

Ponekad kada stavljate alarm na ponavljanje dogodi vam se da prespavate.Naročito,nakon vikenda.Tada vjerovatno nemate vremena nizašta,a kamoli za frizuru.Prema tome oslonite se na ono što imate i što vam je ostalo od vikenda.Ovo se posebno odnosi na djevojke i žene koje imaju valovitu ili kovrdžavu kosu.
U nastavku članka pročitajte nekoliko scenarija kada vaša kosa treba da izgleda savršeno,a vi nemate vremena za to.Naravno,tu ćete pronaći i nekoliko savjeta kako da napravite frizuru za čas.
Scenarij broj 1: Predstavljate se šefu na jutarnjem sastanku
Na svoju listu potrebnih stvari za frizuru svakako trebate staviti francuske ukosnice,jer izgedaju bolje od običnih.Prvo prođite prstima kroz kosu,a zatim na kosu nanesite šampon za suho pranje.Skupite pramenove iznad tjemena i uvijte krajeve oko baze u oblik krofne.Zatim uzmite ukosnice i nasumično ih stavljate gdje stignete.Umetnite ih što bliže tjemenu kako vam se frizura ne bi pokvarila.
Scenarij broj 2: Morate na ručak sa mamom koja vam je došla u posjetu.
Za vašu mamu raščupana kosa ne znači samo da je neuredna,nego je suha,gruba i izgleda nezdravo.Na opranu kosu nanijeti kremu za oblikovanje.Kada naneste kremu na kosu,od korijena do vrhova provucite gusti češalj koji će zagladiti vašu kosu sa obje strane.Kada ste sigurni da je glatka sa svih strana,kosu savijte u nisku punđu i pričvrstite ukosnicama.Rezultat je svakako kosa koja izgleda njegovano i svilenkasto za samo nekoliko sekundi.
Scenarij broj 3: Ravno iz ureda idete na važan događaj.
 Kako biste zasjali na ovom događaju kao ukras za svoju kosu trebate upotrijebiti ogrlicu koju ćete omotati oko punđe.Svoju neurednu punđu nakon što ste pričvrstili ukosnicama,umotajte sjajnom ogrlicom. Upotrijebite i lak za kosu kako biste je učvrstili.Središte ogrlice položite preko baze punđe i zakačite na svakoj strani. Zatim je motajte dok ne dođete do najviše tačke.